Kuidas süüa kevadel värskena sel sügisel valminud viinamarju?

Viinamarjad. Foto: Birgit Püve

Mõningaid viinamarjasorte on võimalik värskena säilitada ka kevadeni. Selleks on peamiselt kaks moodust.

Esimese puhul lõigatakse vigastamata kobarad ja pannakse need kastidesse puhaste õlgede sisse keldrisse seisma. Oluline on, et seejuures marju ennast ei puututaks – neid kattev vahakirme peab jääma täiesti rikkumata.

Teisel juhul lõigatakse kobar ära koos väikese oksajupiga ning pannakse hoidlasse veeanumasse seisma.

Vette tuleks võimalusel panna midagi hõbedast; ka puusüsi (või veel parem – aktiivsöe tabletid) ajab asja ära ja hoiab vee roiskumast ning marjad seeläbi värsked.

Millised viinamarjasordid ka Eestis kliimas hästi kasvavad ning kuidas need maitsevad, sellest saad lugeda augutikuu Maakodust, kas digiversioonist või paberajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare