Purustage kaks väikest tükki kaneelikoort ja pange 1 tassi keevasse vette, laske tõmmata 10 minutit kaane all ja kurnake.

Ingver

Võimalus 1. Koorige ja hakkige peeneks pöidlasuurune tükk ingverit. Keetke 0,5 liitris vees 10–30 minutit ja kurnake. Magustage meega.

Võimalus 2. Hakkige peeneks 1 sl ingverit, valage peale tassitäis keeva vett, laske 5 minutit tõmmata, kurnake.

Kardemon

Valage 1 tl purustatud kardemoniseemneid üle ühe tassi keeva veega. Laske
umbes 10 min tõmmata ja kurnake. Kardemoni võib segada musta teega
ja juua päeva jooksul mitu korda.

Nelk

Purustage uhmris üks tera nelki, pange see tassi koos 1 tl musta teega. Valage peale kuuma vett, laske 3–5 min tõmmata, kurnake.

Särtsakas piim

Segage noaotsatäis jahvatatud kaneeli, jahvatatud kardemoni, ingveripulbrit ja nelgipulbrit ühe klaasi kuuma piima sisse.

Allikas: Anne Iburg “Taimravi leksikon”, Maalehe Raamat