Küpress-piimalill kuulub liigirikkasse perekonda piimalill (Euphorbia). Ja nii nagu teisedki piimalilled eritab ka tema katki murdes kleepuvat valget piimmahla, mis tundlikemal võib nahaärritusi põhjustada. Seetõttu tuleks taimega toimetamisel olla ettevaatlik.

Küpress-piimalille rohelised ja läiketa lehed on kitsad ja lineaarsed, umbes 2-4cm pikad. Väikesed, rohekaskollased õied on koondunud sarikaisse. Õitseb maist-juunini, tihti ka suve teisel poolel. Taime kõrguseks 15-40cm. Lisaks vastupidavusele on piimalill ilus kevadest sügiseni. Kevadel meenutavad noored taimed väikeseid kuuski, õitsemise ajal on taim kaunilt rohekaskollane, peale õitsemist, suve keskel omandavad taime rohekaskollased kõrglehed punaka jume. Selliselt käitudes on tunne justkui kasvaks sama kohapeal mitu erinevat taime. Igaljuhul jätab taim kogu kasvuperioodi vältel mõnusalt õhulise üldmulje.

Parim oleks piimalillele päikseline kasvukoht, kuid hästi edeneb ka kerges varjus. Kasvab hästi mitmesugustel muldadel, kuid eelistatuim oleks liivane ja vett hästi läbilaskev kuivapoolne muld. Toitaineterikkamal pinnasel on taim oluliselt võimsam ja lopsakas. Vältida pidevalt liigniisket kasvukohta.

Paljundada on lihtne taime jagamise teel ja pistikutega. Parim aeg paljundamiseks oleks kevad või sügis. Küpress-piimalill ei vaja sagedasi ümberistutamisi ja ühe kohapeal võib ta kasvada aastaid. Ja kui ta kipubki soodsatel tingimustel peenral laiutama, on teda lihtsa väljatõmbamisega kerge kontrolli all hoida.

Visa taimena on ta hea valik nii aia kuivematesse kohtadesse kui ka kiviktaimlasse ja püsilillepeenraisse. Teda võib kasvatada nii väiksemate kui suuremate rühmadena. Kaaslaseks sobivad mitmed taimed nagu padjand-leeklill, aubrieeta, kadakkaer, liivatee, iiris jpt.