Tavaliselt kipub erinevaid, kuid samaotstarbelisi tööriistu kogunema, kuna vanu ei raatsita ära visata ja uusi on ikka aja jooksul soetatud. Kui tööriistad on puhtad ja kuivanud, saab hinnata, millised on oma aja ära elanud ja milliseid saab veel uueks hooajaks värskendada. Poolpiduseid abilisi ei ole mõtet koguda!

Kõik terariistad (käärid, saed, lõikurid) on mõistlik õlitada ja teritada. Tihti annab lihtne teritamine ja õlitamine kääridele ühe hooaja jagu elu juurde, tavalise oksasaega on kindlasti sama lugu. Kastmisvoolikud tuleb veest tühjendada, rulli kerida ja ladustada.

Oma väiksemad tööriistad on mõistlik riputada kuuri seinale, mitte kuhjata sahtlisse – siis on koguaeg olemas ülevaade, asju on lihtne leida ning oma kohale tagasi panna. Siinkohal on õige hetk teha nimekiri kõigist töövahenditest, millest olete puudust tundnud, nüüd saab kõiki olemasolevaid vahendeid vahetult inventeerides mõelda, kas ja mida tõepoolest oleks tarvis juurde soetada.

Enne talvekülmasid tuleks üle vaadata ja korrastada ka väetiste ja taimekaitsevahendite varud. Väga oluline on teada, et vedelad väetised ja taimekaitsevahendid ei talu läbikülmumist! Nende hoiustamiseks tuleb valida, koht, kus nad on koduloomade ja laste eest turvaliselt ära pandud, kuid pakasele siiski kättesaamatud.