Puhas kaneeliõli evib maotegevust stimuleerivat toimet ja seda manustatakse 0,2% õlipreparaadina, aga ka segus teiste ravimõlidega (preparaat Carmolis jm).

Ravimina on kaneelil ingveriga sarnane tõhus vereringet tugevdav ja kogu organismi ainevahetust tasakaalustav omadus. Kaneelikoores on väärtuslikku kaneeliõli kuni 2%.

Kaneel on nn kolme lõhna põhikomponent, kuhu peale kaneeli kuuluvad veel kardemon ja loorberileht. Kõik need aroomid soodustavad seedimist ning aitavad ravimeid omastada.

Must pipar

Keha soojendav vürts, mis ergutab süljenäärmete tööd ja kergendab seedimist.

Nelk

Kindlasti oli minevikus hinnatav nelgi eeterlike õlide mikroorganisme hävitav toime. Sajandeid tagasi oli toidu vürtsitamise eesmärk ühest küljest riknemisest tingitud halva maitse varjutamine ning teisalt roiskumist põhjustavate mikroorganismide hävitamine. Unustada ei saa ka uute maitseelamuste pakkumist. Nelk sobis kõigiks ülihästi.
Soodustab ka seedimist, leevendab kõhulahtisust ja puhitusi.

Ingver

Usutakse, et ingveri pidev tarbimine on pika eluea saladus. Muide, ingveril on veel üks suur eelis – tal ei ole mingeid kõrvaltoimeid. Peamiselt ergutab ingver aga kogu immuunsüsteemi, vereringet ja tõhustab seedimist. Ent ingver suudab veel enamat. Eeterlik õli gingerool, mis annab ingverijuurele tüüpilise teravuse ning on salitsüülhappe (aspiriini toimeaine) sugulane, muudab vere vedelamaks ning kaitseb meid nii südameinfarkti eest. Ingver surub alla okserefleksid pärast ülesöömist, toetab ainevahetust ja takistab kõhukinnisuse tekkimist.

Kardemon

Väidetavalt aitab kardemonis sisalduv ensüüm neutraliseerida organismis mürke, kui olete tarbinud mõnda alkohoolset jooki üleliia.
Indias on tavaline pakkuda kardemoni toidukorra lõpetamisel kui seedimise soodustajat ning hingeõhu värskendajat. Kaasaegses Euroopa loodusravis peetakse kardemoni aromaatseks stimulaatoriks. See on kõrgelt hinnatud pingete ja ärevuse leevendamisel ning mälu ja kontsentratsiooni parandamisel.

Muskaatpähkel

Suures koguses on muskaatpähkel mürgine, tekitades joobumuse, mis halvimal juhul võib lõppeda koguni surmaga. kui kannatate seedehäirete (kõhukinnisus, kõhulahtisus, puhitused, gaasid jms) all, saate abi muskaadist. Muskaadiõli leevendab kõhuvalu, eemaldades soolestikust liigse gaasi. Muskaadil on ka söögiisu tõstev toime.