Leitselilled on tuntud nimetuste all magic flowers, widow´s tears, cupid´s bower, monkey-faced pansy ja nut orchids. Eesti keeles teatakse teda ka kui käbilille. Selline nimetus tuleneb taime omapärasest risoomist, mis kujult pisikest käbi meenutab. Sellesama, käbisarnase risoomiga, elab leitselill üle talvise puhkeperioodi.

Lehed on leitselillel sametised ning võivad olla olenevalt liigist ja sordist hele- kuni tumerohelised või pronksjad, mõnel altpoolt tumevioletsed. Taime kõrguseks on umbes 20-30cm. Nõtked ja kaunid lehterjad õied võivad sordist olenevalt olla erinevates toonides punased, sinised, valged, kollased, roosad.

Leitselille kasvatamine pole kuigi keeruline, kui vaid tagada talle sobilikud kasvutingimused. Ta armastab huumus- ja toitaineterikast, kuid vett hästiläbilaskvat mulda. Kasta regulaarselt sooja pehme veega ning mitte lasta mullapallil läbikuivada. Pidevalt liiga kuiv õhk ja muld võivad põhjustada õite mahalangemist ja lehtede pruunistumist. Vältida ka ülekastmist ja alusele kogunevat vett. Kuigi leitselill armastab kõrget õhuniiskust, siis piserdamine taimele ei meeldi ning ta reageerib õitele ja lehtedele ilmuvate pruunikate plekkidega. Väetada paar korda kuus. Puhkeperioodil mitte kasta ega väetada.

Kasvukoht võiks olla soe, sobivaim temperatuur vahemikus +20...+25º C ning valge kuni poolvarjuline. Vältida otsest eredat päikest, mis võib kahjustada lehti. Liiga varjulises kasvukohas kannatab jällegi õitsemine.

Peale puhkeperioodi, märtsis, istutatakse leitselille risoomid potti, umbes 1-2 cm sügavusele ning kastetakse mõõdukalt. Potti hoitakse soojas (+20...+25º C) ja valges ning jälgida, et muld püsiks niiske. Regulaarse kastmisega alustada siis, kui taimed on kenasti kasvama hakanud. Õitsema hakkab leitselill mais. Rikkalik õitsemine kestab kuni sügiseni. Seejärel lakkab õitsemine ning lehed hakkavad tasapisi kolletuma ja kuivama. Samaaegselt õitsemise lõppemisega vähendatakse ka kastmist ning taimel saabub puhkeaeg, mis kestab umbes 3-4 kuud. Kui lehed on taimel kuivanud, võib pealsed maha lõigata. Risoome hoida kuivas turbaseguses mullas ja veidi jahedamas (+15...+18º C).

Paljundada saab leitselille varakevadel risoomide jagamise teel või pistokstest (ladvapistikuist), mida võib võtta märtsist maini.