Vähem tähtis pole ka juurviljade hoidla (keldri) seisukord. Viimane ei tohi olla ülemäära soe, ent samas peab olema külmavaba. Liiga kuiv kelder närtsitab juurvilju, liigselt niiskes ja umbses ruumis kimbutavad säilitushaigused, valges keldris hakkavad juurviljad ruttu kasvama. Hoiuruum peab olema puhas ja hästi ventileeritud.

Nii mõnedki lihtsad võtted pärsivad haigustekitajate ja näriliste levikut ning parandavad säilivust.

Regulaarne juurvilja ülevaatus ja üksikute ilmsete haigustunnustega viljade eemaldamine ning hävitamine aitab ennetada massilist haigestumist.

Keldri tuulutamine hoiab temperatuuri madala ja parandab õhuringlust. Seisva õhuga umbses keldris haigestuvad juurviljad kiiremini kui hästi ventileeritud keldris. Liigniiskes keldris parandab olukorda korralik ventilatsioon, aga ka puisteainete (kuiv liiv, saepuru) kasutamine. Kuivas keldris saab niiskust tõsta piserdades põrandale vett või asetada veenõusid.

Purustatud küüslauk kartulite vahele puistatuna parandab kartulite säilivust ja suurendab vastupanuvõimet kartuli lehemädanikule. Sobib ka muude juurviljade säilivuse parandamiseks.

Peenestatud mädarõikajuurikad kartulite või juurköögiviljade hulka lisatuna parandavad nende säilivust. Suvel korjatud, kuivatatud ja peenestatud mädarõikalehtedel on sama toime.

Sibulakoore leotisega töödeldud liivas säilivad porgandid paremini. Samuti võib kuivi sibulakoori asetada säilimapandud porgandite vahele.

Sõnajalalehed aitavad kartulil paremini säilida. Kartuli säilivust parandavad ka mugulate vahele puistatud pihlakalehed.

Hariliku naistenõgese kuivatatud ja peenestatud ürt (õitsemise ajal korjatud) kartulitele puistatult hoiab ära kartuli säilitushaiguseid. Ürt peletab ka hiiri.

Puutuhk keldrisse puistatuna peletab hiiri ja rotte. juurköögivilja kerge tuhaga tolmutamine vähendab nakatumist seenhaigustesse.

Hoidlast peletab hiiri ja rotte ka näiteks piparmünt ning soolikarohi. Sobib kasutada nii värske kui kuivatatud ürt. Värske rass peletab samuti hiiri - nad ei talu värske rassi lõhna.