Tegemist on efektse ja pilkupüüdva taimega. Tähelepanu püüab taim, nagu nimigi ütleb, oma spiraalselt keerduvate läikivroheliste vartega. Siit ka taime inglise keelne nimetus corkscrew rush või spiral rush. Taime kasvukõrguseks võib olla kuni 60 cm, puhma laiuseks kuni 50 cm. Pruunikad, üsnagi ilmetud õied ilmuvad suvel, juunis-juulis. Spiraalselt keerduvad varred on nägusad erinevates lilleseadetes. 

Kasvukohaks valida päikseline kuni poolvarjuline, sobib nii lõuna-, ida- kui läänesuunda avanev aknalaud. Kasvuruumi temperatuur võiks talvel olla pigem pisut madalam tavalisest toatemperatuurist, +15°...+18° C. Kui õhuniiskust on piisavalt, võib see olla ka kõrgem. 

Niiskuselembese taimena tuleks luga kasta regulaarselt ning vältida mullapalli läbikuivamist. Kuivale mullale reageerib taim kolletumise-kuivamisega. Alusele kogunenud vesi ei tee taimele paha, seetõttu pole seda vaja ka ära valada. Paremini edeneb taim niiskema õhuga ruumides (näiteks valgusküllane vannituba või ahiküttega ruumid) või terraariumis, kuiva õhuga keskküttega ruumides kipub taim ära kuivama. Niiskuse tõstmiseks on veidi abi pehme veega piserdamisest. Hästi ei passi taimele ka küttekehade vahetu lähedus, põhjusel, et seal on õhk liiga soe ja kuiv. Kuigi luga ei armasta kuiva õhku, talub ta suhteliselt hästi tuuletõmbust. 

Aktiivsel kasvuperioodil, kevadst sügiseni, väetada rohelistele taimedele mõeldud väetiselahusega umbes 1-2 korda kuus. Paljundada saab jagamise teel, mida võetakse ette kevadsuvel. Istutusmuld võiks olla savikam ja happeline. Istutuspoti põhja pole vaja asetada drenaažikihti. Et taimel säiliks kena roheline üldmulje, lõigata kolletuvad ja/või kuivanud varred välja.