Võimalusel korjake ainult täiesti küpseid seemneid! Pooltoorelt korjatud seemnete idanevusprotsent on madal või ei idane need üldse.
Kõige keerulisem ongi määrata õige korjamisaeg. Kui kardate, et seemned pole jõudnud veel valmida, kuid tahate äraõitsenud õievarred juba tagasi lõigata, laske viljadel õhurikkas ruumis järelvalmida. Seemned eraldage alles siis, kui viljad ise pakatama hakkavad. Siis on see töö ka kõige lihtsam.

Ükskõik, kas korjate täisküpseid või poolvalminud seemneid järelvalmimiseks, tehke seda tööd alati päikselisel ja kuival päeval. Siis ei lähe seemned hallitama. Kergesti pudisema või lendlema kippuvate lillede seemned pange kuivama paberkotti.

Kui viljad on pakatanud ning seemned kuivanud, siis pange nad kohe
nimesildiga varustatud paberkottidesse. Hiljem ei pruugi te mäletada millise lille seemnetega või mis värvi õitega on tegemist. Seemnete järgi suudab taime määrata juba kogenud aednik, kuid õie värvi ei suuda keegi tuvastada vaid seemne järgi. Puhastamise ja sorteerimise võite jätta pikkadeks talveõhtuteks.

Sobilik koht lilleseemnete säilitamiseks on külmkapp (kindlasti ei tohi neid aga panna sügavkülma). Ületalve hoidmiseks peaks erinevate seemnete säilituskoht olema kuiv, jahedapoolne ja näriliste eest kaitstud.