Lisaks marineerimisele, kuivatamisele ja soolamisele tasub seeni ka külmutada

Võitatik Foto: TERJE LEPP

Kes ei ole külmutamist veel proovinud, siis tasub seda ka katsetada.

Külmutada võib hautatud, kupatatud ja praetud seeni, samuti seenepuljongit. Arvestage, mida kiiremini toimub külmumine, seda paremini maitseomadused säilivad.

Mida arvestada seente külmutamisel:
  • Korjatud kuuseriisikad või puravikud, kukeseened harjake puhtaks ning kui need on pestud, kuivatage köögipaberil.

  • Seejärel pange need plast- või fooliumkarpi või ka lihtsalt sügavkülmutamiseks mõeldud kilekotti, ning asetage märgistatult ühekordse kihina sügavkülma.

  • Tükeldage mahedamaitselised seened, seejärel kuumutage omas mahlas ilma rasvaineta läbi, kuni suurem osa vedelikust on aurustunud. Seejärel jagage need karpidesse, külmutage. Niimoodi pole tarvis karta rasvaine rääsumist ja seeni on võimalik sügavkülmas hoida kauem.

  • Võis praetud seened on muidugi oluliselt maitsvamad, kuid nad säilivad vähem aega - või muutub sügavkülmas kiiresti rääsunuks. Alternatiivina võib proovida kookosrasva, mis talub külmutamist pisut paremini.

  • Sulatamisel tuleks arvestada sellega, et maitseomadused säilivad paremini aeglasel sulatamisel. 300 grammine seenekarp võiks sulada 3-4 tunni jooksul.
Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare