Lotta ütleb, et tema kogemusel aitas mügride vastu bensiinis leotatud linaräbalate urgudesse toppimine, veelgi tõhusam on aga diiselkütus.

Aiapidaja kirjutab: "Olen enda meelest proovinud absoluutselt kõiki peletusvahendeid. Aga aidanud on ikka ainult labidas. Pole mutti, pole probleemi."

Aiapidaja lisab, et mürgi segamine porgandiga ei ole tõhus, sest mutt on loomtoiduline ja porgandit ta ei söö.

Mutijahtija on suve jooksul raudadega saanud kätte koguni 33 mutti: "Kui ikka füüsiliselt kinni ei püüa, siis ei saa neist ka lahti, sest paljunevad nad meeletult," annab ta teada.

"Viimased olid juba pojad - poole väiksemad, a kätte sain. Kevadeks on jälle hunnikud üleval, aga mul ka uued rauad varuks, ühte auku läheb vähemalt kaks rauda ja püüdnud olen kolme paariga. Hommikud hakkavad kõik "jahiga", ja uskuge - see on põnev! Raudu on aianduskaupluses saada, paar on pakis ja alla saja krooni olid vasekarva, need on kõige paremad!"

Karmidest vahenditest kasutatakse veel urgudesse valatud bensiinile tule otsa panekut ning lihtsamaim soovitus on aiale asfalt peale panna.

"Hea mutt on surnud mutt," resümeerib Mutihirm, kes kinnitab, et tema mutivõitlus on kestnud 8 aastat ning on leidnud nüüd, et parim abimees on västar, aga: "...leidub piisavalt tarkasid mutte, kes oskavad västart vältida, osavat labidameest ei ole veel ükski mutt üle kavaldanud."