Vastab Tallinna Botaanikaaia vanemaednik Jaan Mettik

Pildi järgi otsustades on tegu suhteliselt lootusetu juhtumiga. Ainus elus koht tundub olema tugevam külgharu. Kui on mingigi lootus mingitki osa sellest taimest päästa, siis ehk selle haru abil. Selleks tuleks haru veel elusa osa pealt maha lõigata, kuivanud lehtedest puhastada ning vette juurduma panna. Samas tuleks aga hoiatada, et taim näib juba nii surnuna, et palju lootust pole.

Üldiselt aga võiks kuivava või kiratseva draakonipuu omanikele soovitada järgmist - vaadake väga korralikult üle taime lehed. Draakonipuud kiusavad kedriklestad ning kuna tegu on palja silmaga vaevalt märgatavate kahjuritega, ei osata neid sageli märgata. Vihjeks võiks öelda, et tõsise kahjustuse korral on lehtedel alati imepeent ämblikuvõrku meenutav kirme.

Kui kahjureid pole, soovitaksin taime potist välja võtta ning vaadata, millises seisundis on ta juured. Kui tegu on olnud ülekastmisega, on juured mädanenud, kui alakastmisega - kuivanud.

Eemaldage surnud juured ning istutage taim uude mulda ja nii suurde potti, et ta juured sinna just täpselt ära mahuvad. Siis jätkake ettevaatlikku kastmist. Kui selgub aga, et juuri polegi, saab teha olemasolevatest võrsetippudest pistikud, juurutage need vees või niiskes turbas ja kui juured on juba piisavalt suured, istutage mulda.