Lillesibulate mahapanekuaeg on erinev. Augustis ja septembris istutage nartsissid, lumekupp, lumikelluke, püvilill, puškiinia, ülane, sügislill ja kaunis krookus. Augustist oktoobrini võib istutada liiliaid, kobarhüatsinte, kirgaslilli ja iiriseid. Viimasena, septembris-oktoobris või sisuliselt niikaua, kuni maad on võimalik kaevata, võib istutada hüatsinte, laukusid, tulpe ja krookuseid.

Sibullilledele tuleks aias valida päikeseline või kerge varjuga parasniiske mullaga peenar. Enamik sibulaid on tundlikud seisva pinnavee suhtes, seetõttu tuleb kohavalikul olla hoolas ja arvestada, et seal vesi iialgi ei seisaks. Väikesi varakevadisi lilli võib soovi korral istutada ka murusse.

Kaitseks vesirottide eest, aga ka korrektsema peenra loomiseks ja sortide segunemise vältimiseks on soovitatav kasutada istutuskorve. Loomulikult saab hakkama ka ilma, kuid korvidesse istutatud sibulaid on närilistel raskem kätte saada ja meil endal on kergem neid vajadusel taas üles võtta ning sorditi eraldada.

Eriti sobilikud on sellised korvid väiksemate tulbigruppide ja haruldasemate või hinnalisemate väikeste sibullillede jaoks. Süvend korvi mulda istutamiseks peaks olema pisut sügavam vajalikust sibula istutamise sügavusest. Korvi põhja tuleb enne sibulate asetamist panna mõni sentimeeter mulda.

Sibula istutamise sügavus sõltub selle suurusest, suuremad sibulad vajavad sügavamat istutus- auku, väiksemad madalamat. Parim on sibula kolmekordse kõrguse sügavus. Näiteks viie sentimeetri kõrgune sibul istutatakse 15 cm sügavusele.

Sibulate vahekaugus valitakse samuti vastavalt sibula suurusele. Tulpidel võiks sibulate vahekaugus olla 10–15 cm, nartsissidel 15–20 cm. Krookuse mugulsibulate vahekaugus võiks olla umbes 5 cm. Kasutades istutuskorve, arvestage istutussügavuse määramisel ka korvi põhja pandud mullakihi paksusega.

Kui on soov istutada lillesibulaid otse murusse, tuleks lõigata lahti sobiva suurusega murumätas, kobestada selle all olev muld, istutada sibulad ning panna murumätas tagasi. Krookusesibulad võivad maas olla aastaid, need paljunevad usinalt ja õige pea on muru kevadel õitest kirju.