Selliseid taimi pole kerge kasvatada, üheks suremise põhjuseks võib olla valguse vähesus. Sellised lilled on väga valguslembesed ja talveperioodil vajavad lisavalgustust taimelambi näol.

Lihatoidulised taimed nagu kärbsepüünis või kollane näpitslill vajavad happelist, niisket mulda, mis peaks olema lahja. Substraat peaks sisaldama freesturvast, liiva, peenestatud turbasammalt ja peenestatud koorepuru.

Soovitavalt kasvatada taime klaasakvaariumis, mis tuleks osaliselt klaasiga katta, et tekiks niiske keskkond. Müüdavad taimed on enamasi plastpotis, mis hoiab hästi niiskust ja kasvupinnas on samuti taimele sobilik, sestap võib taime asetada akvaarjumisse koos potiga. Kui pott pole aga kõige nägusam võib selle peita turba ja koorepuru sisse ja kaunistada näiteks klaaskuulidega.

Kasta tuleks taime ainult pehme veega, eelistatud on vihmavesi või destilleeritud vesi, kui sellist kastmisvett käepärast ei ole võib toatemperatuuril seisnud kraanivett pehmendada õunaäädika lisamisega.

Väetist on parem mitte kasutada, enamik väetisi teeb taimele pigem halba. Need taimed saavad toitaineid püütud saagist, kui talvel on toas putukaid vähe võib meelitada millegi hapuga taime ligi äädikakärbseid või toita neid kalastustarvete poes müüdavate putukavastsetega.