Vastab seenevana ERAST PARMASTO

Teie aias kasvavad ilusad tindikud, meie linnade haljasalasid suve lõpus ja sügise hakul kaunistavad seened. Nad elavad peamiselt huumusrikkas mullas, nende arengut soodustab mulla mõningane sõnniku sisaldus, mis tavaliselt pärineb lindudelt. Tänavu on hea seeneaasta, parem kui mullu.

Kui otsite Internetist teavet, kuidas nende seentega lävida, siis leiate seda rohkelt: nimelt selle kohta, kuidas oma koduaia murule silmarõõmuks seeni meelitada, nende seas ka tindikuid.

Kuna Teil on vastupidine soov, siis võtke lahkelt teadmiseks: seeni välja juurida on peaaegu võimatu - ehk ainult koos muru ja mullaga. Paljude seeneliikide puhul (kui näiteks aeda satub kasvama valge või roheline kärbseseen - seda on Ameerikamaal juhtund) tuleb välja juurida puud, seened kaovad koos nendega. Tindiku puhul aitab arvukuse edasist kasvu pidurdada linnusõnniku tootjate, s.t. laulilindude eemalepeletamine.

Natuke olete oma probleemis ka ise süüdi: Nõmme männimetsa all pole õige koht muru kasvatamiseks, loodus ootab siin kanarbiku, pohla, nõmmeliivatee, sambla ja teiste männikutaimede, ka männiriisikate vohamist.