Piret Pihtjõe Sinu Aednik OÜ-st sõnul võib tõepoolest mõnikord niimoodi juhtuda, et õunapuu kannab vilju ja samal ajal õitseb ka. Samal aastal uuesti õitsemist võivad mõjutada soodsad ilmaolud – soe, niiske ja palju päikest. “Selle võrra õitseb puu muidugi vähem, sest järgmise aasta õis/õied õitsesid ära,” täpsustab Pihtjõe ning soovitab õied siiski ära lõigata.

“Kui midagi sel aastal veel puu heaks teha, siis võiks kasta, sest suvi on suhteliselt põuane olnud.” Kasta soovitab Pihtjõe aga palju, vähemalt vannitäis puu kohta. Rohkelt vajavad vett ka vanad ja väga suured puud, kuna nende võraulatus on palju suurem. Pihtjõe sõnul on vesi vajalik, et puu saaks talveks valmistuda ja suudaks kevadisele päikese vastu panna. Seda, kas pinnas on kuiv või parasjagu niiske, saab kaevamisega ruttu kindlaks teha.

Pihtjõe tuletab veel meelde, et lisaks korralikule kastmisele võiks õunapuid ka väetada, sest august on selleks tööks sobiv aeg. Kuid et puule mitte kahju teha, ei soovita ta väetist panna kuivale pinnasele.