Põhjuseid, miks inglitrompet kuidagi õitseda ei taha, võib olla mitmeid – liiga pime või, vastupidi, liiga päikeseline asukoht suvel, pidev kahjurite ohvriks langemine, liiga vähene kastmine ja väetamine jne. Siin näibki kõige tõenäolisem olevat just viimane põhjus.

Kuna inglitrompetid on loomult kiire ja lopsaka kasvuga taimed, kes armastavad head söögi- ja joogilauda, võib toitainete vähesus nende õitsemisele pärssivalt mõjuda. Kui põhjus on selles, suurendage taime suvist kastmis- ja väetisnormi ning peaksitegi õied ära nägema.

Samasse kategooriasse langeb ka see, kui inglitrompeti suvine õuesoleku paik on liiga päikeseline või tuuline. Sellisel juhul kipub muld potis kiiresti liiga kuivaks muutuma ning väheneb ka taime õitsemine või ei õitse ta hoopiski. Sellisel juhul saate abi, kui tõstate poti mõnesse tuule ja otseste päikesekiirte eest varjatud paika.

Samas võib tagasihoidlik õitsemine olla tingitud ka lühikeseks jäänud kasvuperioodist. Taim pole veel õiget kasvu- ja õitsemishoogu sisse saanud, kui juba tuleb jahedasse talvekorterisse puhkama kolida ning õied jäävad jälle nägemata.

Sellisel juhul on abi, kui alustate taime kasvuperioodile turgutamist (kastmise ja väetamise suurendamisega) juba märtsis või aprilli alguses.

Siis on taime õue kolimise ajaks juba täies kasvuhoos ning hiljemalt suve lõpus peaksite ka õied ära nä-gema.