Vastab Tallinna Botaanikaaia vanemaednik Mari Seidelberg:

Sobiv aeg pojengide istutamiseks on augusti lõpus, septembris. Vajadusel võib pojenge ümber istutada ka varakevadel kohe kui maa on sulanud ja muld veidi tahenenud.

Kevadine istutusaeg on üsna lühike, kestab sõltuvalt ilmastikust nädala või paar, sest ümberistutamine peaks toimuma enne taimede kasvu algust, s.t. enne noorte võsude ilmumist. Arvestada tuleks sellega, et peale ümberistutamist jäävad pojengid tavaliselt paariks aastaks põdema enne kui nende rikkalik õitsemine taastub. Kevadise istutamise korral kulub taimel taastumiseks aasta võrra rohkem aega.

Pojengid on väga pikaealised taimed ning õige hoolduse korral võivad nad samal kohal ilma ümber istutamata kasvada ja rikkalikult õitseda aastakümneid, seepärast oleks hea, kui saaksite pojengi kohe alalisse kasvukohta istutada, sest sagedast ümberistutamist pojengid ei talu. 

Pojengile valige aias päikesepaisteline kasvukoht, kus põhjavesi on sügavamal kui poolteist meetrit ning läheduses ei kasva suuri puid, kes võiksid pojengiga konkureerida toitainete ja vee pärast.