Kui seemne ja lilletaimede pakkujaid oli vähesel määral, siis erinevate ilu- ja viljapuude istikute pakkujaid aga oluliselt rohkem. 

Christy Unt
Rõõmsameelsed Taavi Kivistik ja Christy Unt Roosoja talust pakuvad laias valikus elulõngade ja rooside istikuid. Müük läheb kenasti, huvilisi ja ostjaid on nii eestlaste, lätlaste kui soomlaste seas. Ostes istiku saab Roosoja talust kaubapeale asiseid õpetussõnu hooldamise ja edsise kasvatamise kohta.

„Kuigi huvi pakuvad ka uuemad roosisordid, tahetakse endiselt punaseõielisi, külmakindlaid ja haigustele vastupidavaid pargiroose“, märgib Christi Unt.

Populaarsed pargiroosid, mida enim tahetakse ja ostetakse on `Robusta`, Hansaland` ja `Ritausma`. Hästi läheb müügiks ka kaunite roosade õitega sort `Scloss Eutin´.

Roosoja talu elulõngadevalikul jääb pilk pidama roosaõielisel elulõngal `Piilu`.
Piilu
Miks just selline nimi ei oska keegi öelda, kuid toreda nimega ja kaunite õitega madalakasvuline elulõng on huviliste seas kindel lemmik. Jätkuvat huvi tuntakse viinapuu istikute vastu. Roosoja talu suurest valikust (sorte on 150 ümber) läheb enim kaubaks ´Zilga`. "Aga tihti ostetakse viinapuu emotsioonide ajel, tahetakse seda või toda värvi viinamarju, ikka võimalikult magusaid ja meie kliimasse sobivaid“ märgib Christy Unt. 

Viinapuude jätkuvalt suurt populaarsust kinnitas ka Pruuli-Kaska talu perenaine Lija Kaska. "Kui avamaale istutamisega tuleb veel veidi oodata, siis sooja kasvuhoonesse võib taimi juba istutada“, märgib ta. 

Janika Lindsalu Marimarta OÜ-st pakkus müügiks kultuurmustikate ja maasikataimede kõrval ka sparglitaimi. "Tegemist on küll Hollandi päritolu hübriidsortidega, kuid vaatamata sellele on nad järjest populaarsemaks muutumas,“ sõnas Janika Lindsalu. Lisaks eestlastele tundsid sparglitaimede vastu huvi ka soomlased ja lätlased. Sparglitaimede kõrval on endiselt populaarsed ka kultuurmustikad, Janika Lindsalu näitas juba tühjaks ostetud kasti. “Alles on veel vaid kaks istikut“. 

Arli puukooli kirevast valikust toob esindaja Anne esile valgete õitega sileda ebaküdoonia (Chaenomeles spericosa `Nivalis`). Tegemist on suhteliselt vähenõudliku ja üsna külmakindla kultivariga. Veel märgib ta ära näiteks suurelehelise hortensia ja roniva hortensia istikuid ning lisab, et endiselt on populaarsed taluaiataimed murtudsüdamed, nii punaste kui valgete õitega sordid.