* Jätkub eelmisel kuul alustatud püsilillepeenra korrastus. Eemaldage sealt kuivad taimeosad ja umbrohud. Kobestage mullapinda, kuid tehke seda ettevaatlikult, et ei vigastaks tärkavaid taimi.

* Mullaviljakuse tõstmiseks tuleks peenraid väetada üldväetisega või spetsiaalse lilleväetisega (ärge unustage lugeda tootjapoolseid soovitusi ning vältige väetise sattumist taimelehtedele). Mullaomaduste parandamiseks saab tõhusat abi ka sõelutud kompostmulla lisamisest peenardele. Taimeümbruste multšimine vähendab suvist rohimist.

* Maikuu on paras aeg ka suve teisel poolel õitsvate püsikute jagamiseks ja ümberistutamiseks.

* Kui ilmad on piisavalt soojad, võib toalillede ümberistutamist teha ka õues. Püsivalt soojade ilmade saabudes, võib muist toalilli õue suvitama viia. Selleks valida soe ja tuulevaikne asukoht aias või terrassil. Õue viimise esimesks päevaks valida pilves ilm ning edaspidi jälgida, et taimed ei saaks päikesepõletust.

* Kuu esimesel poolel, mil ilmad veel jahedad, saab aiavaasid ja peenrad lillelisteks muuta külma taluvate suvelilledega nagu võõrasemad, pärdiklilled, priimulad jt. Kuu teises pooles saab peenrale ja aiavaasidesse istutada soojalembeseid suvelilli. Et öökülmad liiga ei teeks, varuda taimede katmiseks katteloori.

* Kui muld on piisavalt soojenenud, saab avamaale külvata suvelilli – saialilled, päevalilled, kosmosed, kirju salvei, rukkililled, kressid e mungalilled jpt.Mullasoojuse hoidmiseks ja idanemise kiirendamiseks võib peenrad katta kattelooriga.

* Maikuu jooksul istutage kohale uued ilupuud ja põõsad. Kastke neid põhjalikult ning multšige mullapind taime ümber – see hoiab niiskust. Hekitaimed lõigake 2/3 võrra tagasi.

* Veel enne, kui jõuavad lehed puhkeda, saab vajadusel aias ümber istutada seal kasvavaid ilupuid ja põõsaid. Lehtedeta puud-põõsad juurduvad paremini.

* Tehke valmis ja paigaldage ronitaimede tugisõrestikud ning korrastage kõrgekasvuliste püsilillede toed. Hiljem kui taimed on suured on seda tööd keeruline, kui mitte võimatu teha.

* Viimane aeg on tuua välja aiamööbel ja see suvekorda seada ning leida aega kevadise ilu nautimiseks.