Juurvilju ärge külvake värsket sõnnikut saanud maale. Kui muld on orgaanilise aine poolest vaene, lisage komposti või turbamulda. Värske sõnnik muudab juurikad karvaseks, seest õõnsaks ning rikub maitse ja säilivuse.

Külvi alustage suhteliselt madalal temperatuuril idanevatest köögiviljadest – porgand, kaalikas, till, naeris, redis, rõigas, salat, mustjuur, spinat, sibul, aedhernes, põlduba.

Külvake pigem hõredamalt, sest siis pole vaja harvendamisega kiirustada. Seemnete leotamine enne külvi pole vajalik, sest eelidandatud seemnete sattumisel jahedasse mulda pidurdub nende areng niikuinii. Külviread katke mullaga, suruge siis muld rehaseljaga tihedalt kokku ning katke vahed õhukese multšikihiga. See takistab niiskusekadu, umbrohtude tärkamist ja tiheda mullakooriku teket.

Tippsibulad pange maha kohe pärast öökülmade möödumist, kattes nad õhukese mullakihiga. Liiga sügav istutus soodustab putkumist.

Kuu algupoole istutage välja varajase peakapsa istikud, hiline kapsas ja rooskapsas istutage välja kuu teisel poolel.

Väetage ja kastke rabarbrit ning hoolitsege ka teiste püsiköögiviljade eest (aspar, hapu oblikas, mädarõigas, porru).

Eelidandatud varase kartuli mahapanekuks valmistage ette vaod, et muld selles saaks paar päeva päikesepaistel soojeneda.

Kuu lõpupoole istutage ettekasvatatud kurgitaimed kõrgpeenrale, katke kilega, aga hoolitsege, et taimed päeval küllaldaselt õhku saaksid ning et poleks ülekuumenemise ohtu.

Ka välisõhuga harjutatud tomati- ja paprikataimed istutage kasvuhoonesse, vajaduse korral saate neid kaitsta veel kattelooriga. Katmikalal kastke, õhustage ja varjutage taimi keskpäevase päikeselõõsa eest.

Põhjaliku ülevaate suvekuude aiatöödest leiate ajakirjast Suvi aias.