Valmistamiseks läheb vaja:

150 g toasooja magedat võid
umbes peotäis peenestatud ürte
1 tl sidrunimahla
maitse järgi soola, veidi pipart

Milliseid ürte millises koguses maitsevõi valmistamiseks kasutada, sõltub igaühe maitse-eelistustest ning kohast kus maitsevõid hiljem kasutatakse. Leivakatteks võib maitse olla tagasihoidlikum ja mahedam, toiduvalmistamise jaoks aga tugevam ja intensiivsem. Maitsevõisse sobivad nii murulauk, küüslauk, till, petersell, basiilik, tüümian, liivatee, majoraan, rosmariin jpt. Maitsevõi võib olla valmistatud vaid ühest ürdist (nt till) või nende erinevatest segudest (basiilik ja küüslauk; petersell ja küüslauk; petersell, tüümian ja küüslauk jpt kombinatsioonid). 

Väljavalitud ürdid hakkida peenemaks ning lasta köögikombainis koos toasooja või, vähese soola ja sidrunimahlaga ühtlaseks vahutaoliseks massiks. Soovi korral võib maitsevõile lisada ka röstitud semneid, pähkleid, jahvatatud pipart. Maitsevõid võib säilitada karbis, vormides või vorstikeseks vormituna ja kilesse pakituna. Maitsevõi säilib külmkapis nädalajagu, sügavülmas aga umbes kuu aega.