Selle sordi taimik on suhteliselt madal, õied suured ja valged, taimed õitsevad rikkalikult. Mugulad on kollase koore ja sisuga, ümmargused või ovaalsed. 'Ants' on hea haiguskindluse ja säilivusega.

Hea omadus on see, et kuigi taimikul võib esineda lehemädanikku, ei nakatu mugulad pruunmädanikku. 'Antsu' võib kasutada nii keedukartulina kui salatiks, kuna tavaliselt mugulad ei lagune.

Maitseomaduste kohta on vastakaid arvamusi. Mulle räägiti ühest huvitavast juhtumist Tallinna Keskturul. Kui kartulikasvataja jõudis 'Antsu' kottidega turule, jooksid sealsed kartulimüüjad koorma juurde, et haarata omale toiduks 'Antsu'. 'Printsessi', 'Laurat' ja teisi võõramaiseid sorte müüvad inimesed ei uskunud, et keegi enam 'Antsu' kasvatab ja müüb ning kasutasid võimalust, et endale maitsvat kartulit osta.

Mõnele ei meeldi 'Antsu' maitse, kardetakse ka keetmisjärgset tumenemist, mida alati küll ei esine. 'Antsu' tuntakse erakordselt pika säilimise poolest; inimesed räägivad, et see sort säilib hästi veel järgmise aasta septembrini, see tähendab uue saagini.