'Mareti' taimik on tugev ja kaunis, vastupidav haigustele ja oma kiire algarenguga surub see umbrohu alla. Õied on punavioletsed ja see õitseb rikkalikult. Kergemal liivasemal mullal jääb mugulate kuju ilusaks ümmarguseks ja silmadki üsna madalaks.

'Maretit' on hea kasutada keetmiseks, ahjus ja pudru tegemiseks. Hooletul keetmisel võib siiski laguneda. Kes on kord 'Maretit' maitsnud, see soovib seda kasutada nii varajase kui talvekartulina.
Kui suve algul, 'Mareti' mugulate moodustumise ajal, on tugev põud, võivad mugulad nakatuda hariliku kärnaga. Säilimisel võivad mugulad hakata varakult idanema, kuid see ei toimu massiliselt ega kujuta erilist probleemi. 'Maretit' võib säilitada ja tarbida kevadeni. Kuna 'Maret' on ka kidu-ussikindel, sobib see hästi aiamaadel kasvatamiseks.