Mauriitsiuse hobuvitsa juuri, lehti ja varsi kasutatakse laialdaselt Hiina looduslikus meditsiinis. Näiteks on ta üheks koostisosaks Hiina uroloogilistes plaastrites meestehädade raviks.

Taime leotist soovitatakse lihaspingete, põletike, põlve-, mentruaalvalu ja astma leevendamiseks, ka liigse kolesteroolitaseme alandamiseks.

Mauriitsiuse hobuvitsa looduslikus kasvukohas Aasias kasutatakse värskeid lehti ja võrseid toiduks nagu spinatit. Seemneid aga teravilja asendajana kui tarvis. Külvata võiks mais kasvukohale. Kui aga seemneid saada tahetakse, siis võiks mõned taimed ettekasvatamiseks praegu potti külvata.

Pisarheina seemneid kasutatakse jällegi Hiine meditsiinis, näiteks liigesepõletike raviks. Kiidetakse pisarheina toniseerivat toimet, mis tagavat eakatelegi inimestele reipuse ja rühikuse.

Pisarhein armastab viljakat, parajalt niisket mulda ja sooja päikeselist kasvukohta. Soovitatakse külvata avamaale mai I dekaadi lõpus, kuid ettekasvatamine tundub mõttekamana. Eriti silmas pidades tänavust heitlikku kevadilma.

Kuna see dekoratiivne taim on niivõrd auväärne oma kauge mineviku ja püha kasutusviisi poolest, siis kavatsen ta istutada lillepeenra serva kõige käidavamasse kohta. Et näha oma uue põneva taime arengut ja nautida head seltskonda.