Kõiki taimi kastke toasooja veega ja hoidke tõmbetuule eest.

Jõulutäht. Armastab soojust (18–24°) ja valgust. Liiga soojas kohas (radiaatori või ahju juures) närbuvad kõrglehtede keskel olevad pisikesed kollased õisikud ruttu ning taim pole enam nägus. Pidevalt jahedas olles hakkavad lehed varisema. Ööseks ärge lille jahedasse viige, ta ei talu järsku temperatuuri ega asukoha muutust. Taimest jääb ruttu ilma ka siis, kui muld muutub potis tuhkkuivaks või on liiga märg. Hämaras nurgas hakkavad alumised lehed kolletuma.

Alpikann. Mida jahedam (13–18°) ja valgem on asupaik, seda kauem õitseb. Mugul peab olema pooleldi mullast väljas, sest niiskuses läheb see kergesti mädanema. Ärge valage vett otse mugulale. Õitsemise ajal lisage kastmisveele õitseväetist (pool pakendil soovitatud normist). Närbunud õied ja kolletunud lehed tõmmake võimalikult mugula lähedalt järsu tõmbega lahti, sest mugulale ei tohi jääda tüügast. Mõne suure lehe võib ära võtta, et altpoolt tulevad õied saaksid valgust.

Asalea. Tunneb end paremini jahedas kohas (13–18°). Liiga soojas ruumis õitseb kiiresti ära, õiepungad muutuvad paberjaks ja langevad maha. Ei talu tõmbetuult. Kõige parem on kasta “uputades”: pange pott veeanumasse ja laske vett täis imada. Kord kuus võib kastmisvette lisada rodoväetist.

Hüatsint. Sobivaim koht on jahe (13–16°) ja valge. Kastke kasinalt, et muld püsiks mõõdukalt niiske. Ärge valage vett otse sibulale. Kui soojas toas hüatsinti rohkelt kasta, õitseb ta liiga ruttu ära.

Ratsuritäht. Hoidke taime valges, õhurikkas ja mitte liiga soojas kohas. Õitsemise ajal kastke kasinalt, liigselt kastes õitseb liiga kiiresti ära. Umbes pool sibulast peab jääma mullast välja, vajadusel saab kasvuturvast allapoole vajutada. Kastmisvesi ei tohi sattuda sibulasoomuste vahele, siis võib taim haigestuda punapõletikku.

Ardiisia. Sobivaim temperatuur on 16–20°, liiga soojas kohas võivad hakata viljad ja lehed varisema. Kastke siis, kui mullapind on jõudnud veidi kuivada, muld ei tohi kunagi liiga läbi kuivada. Kuiva õhuga ruumis piserdage sageli, liiga kuivas õhus tõmbuvad viljad krimpsu. Talvel pole väetada vaja. Toataimena püsib ardiisia elujõulisena neli-viis aastat.

Jõulukaktus. Sobib tavaline toatemperatuur, kastke mõõdukalt. Kui muld on olnud pikemalt liigniiske, hakkavad õiepungad ja õied varisema. Seda põhjustab ka järsk asukohamuutus, tuuletõmme ja liiga pime koht. Pärast õitsemist laske taimel kaks-kolm kuud puhata, siis kastke harvem.

Lumeroos. Soojas toas õitseb kiiresti ära, leidke talle võimalikult jahe koht.