Loodetavasti pole isand Garofalo mitme ameti põhjuseks see, et tal kulus liiga palju aega oma kodulehe arendamiseks ja täiendamiseks.

Kel Michael P. Garofalo tegemiste vastu rohkem huvi, lugege edasi aadressilt http://www.gardendigest.com/biompg.htm. Näib, et tegu on põneva ja mitmekülgse isikuga.

MITMETI KASULIK

Väga praktilise meelega aednikul võib tekkida muidugi küsimus, et miks sellist kodulehte pidada. Õpetusi ja näpunäiteid seal pole ning tarka taimejuttu ka ei aeta. Kuid me kõik oleme pead vaevanud murega, mida lahedat kirjutada sünnipäevakaar-dile või pühenduseks kingitavasse raamatusse.

Siin tulebki appi lingikogu, kus on teemasid noorusest ja vanadusest kuni haldajate ja purskkaevudeni. Täieliku teemade loetelu leiate siit: http://www.gardendigest.com/quotes.htm.

Minu arvates on eriti tänuväärsed kuudega seotud tsitaadid. Enamasti on need võetud päris heade poeetide loomingust ning palju on Hiina ja Jaapani poeesiat.

Tutvustataval kodulehel ka üks tüütu omadus. Kuna paljud tsitaadid, vanasõnad, luuletused jne sobivad oma loomult mitme teema alla, kipub samade ütlustega ikka ja jälle kohtuma. Sellesse rubriiki langeb ka lõputu ristviitamine, mille tõttu satun vähemalt mina aeg-ajalt tõsisesse segadusse, kas ma juba olen siin olnud ja seda lugenud või mitte.

Eriti süvendavad segadust lingid, mis viivad teid vahel kodulehe teistesse osadesse, vahel aga sootuks kodulehelt välja. Samas välja minna isegi maksab, mõned osundatud lingid on igati silmaringi avardavad. Hoiatuseks ütlen niipalju, et suur osa neist kaldub mitut masti müstikasse.

VALIK TSITAATE

Isutekituseks toon soovitatud kodulehelt ka valiku mulle meeldinud mõtteid.

“Aial on salakaval omadus kalliks maksma minna ning samas jätta süütu mulje, et tegelikult ei kulutanud te tema hüvanguks ju sentigi...” Esther Meynell.

“Aiandussõltuvus pole sugugi kõige hullem võimalus, eriti kui kaaluda ka kõiki ülejäänuid.” Cora Lea Bell.

“Aiapidamine vajab palju vett ja suurem osa sellest tilgub higina teie seljast.” Lou Erickson.

“Kui on midagi, mida ma võin oma aia koha öelda, siis seda, et aed suudab mind alati üllatada.” David Hobson.

“Kui võililli oleks raske kasvatada, püüaksid kõik neid oma murusse saada.” Andrew V. Mason.

“Kõige tervislikumat hasartmängu mängitakse labida ja seemnepakiga.” Dan Bennett.

“Kõplamine on töövõte, mille abil eraldatakse vastistutatud lillede ja aedviljade pealsed juurtest.” Henry Beard.

“Lihtsuse häda peitub selles, et kuigi see võib olla naudinguid ja rahuldust pakkuv ning loominguline, on see kõike muud kui lihtne.” Doris Janzen Longacre.

“Lill on lihtsalt haridust saanud umbrohi.” Luther Burbank.

“Ma ei usu pooltki, mida mulle räägitakse ja veerandit sellest, mida ma näen. Kuid mul on üks ja ülim usk, mida miski pole seni suutnud kõigutada. Igal kevadel jään ma uskuma seda, mida seemnekataloogides kirjutatakse.” Carolyn Wells.

“Mida vanemaks ma saan, seda suuremaks muutub mu usk sõnnikusse kõigis ta avaldumisvormides.” Elizabeth von Arnim.

“Parim aiapidamisviis on panna pähe laiaservaline õlgkübar, selga mingid vanemad riided ning siis, kõblas ühes ning külm õlu teises käes, teistele öelda, kust kaevata tuleb.” Texas Bix Bender.

“Püsikud on taimed, kes vohavad nagu umbrohud; kaheaastased need, kes surevad mitte teisel kasvuaastal, vaid juba esimesel ning suvelilled on need, kes iial ei tärka.” Katherine Whitehorn.

“Umbrohi on taim, kes mitte ainult ei kasva valel kohal, vaid kavatseb ka sinna jääda.” Sara Stein.

“Umbrohi on taim, kes on omandanud kõik ellujäämiseks vajalikud oskused, välja arvatud võime kasvada sirgetes ridades.” Doug Larson.

Lustakad on ka kodulehelt leitud taimekataloogi sõnaseletused.

“Lindude lemmik” – ärge istutage teda parkimiskohtade, teede ja istumiskohtade ning pesunööride lähedusse.

“Muutub iga aastaga üha kaunimaks” – kogu oma hoomatava tuleviku näeb see taim välja nagu loodusõnnetuse ohver.

“Vajab talvekatet” – teiste sõnadega “vene rulett”.

“Võib vajada toestamist” – lõpuks ometi saab teie lapse inseneriharidus rakendust.

“Niiskuselembene” – selline taim sobib kasvatamiseks vaid soos või kraavi põhjas.

“Elujõuline” – taimel on Napoleoni kompleks ning ta püüab kogu maailma vallutada.

“Vanaema lemmik” – seda küll vaid niikauaks, kuni vanaema avastas enda jaoks õierikkad ja haiguskindlad hübriidsordid.