• Varu kõike kevadhooajaks vajalikku. Ebameeldivalt sombuste ilmadega on ideaalne aeg uudistada aianduspoodide kevadet kuulutavaid väljapanekuid. Miks mitte juba osta seemneid, külvitarvikuid, mulda?
  • Kaitse taimi kevadpäikese eest. Veebruar on ideaalne aeg paigaldada päikesetundlikutele okaspuudele ja igihaljastele taimedele varjutuskangad. Eriti hea on seda teha praegu, kui lumi on enamuses sulanud ja võimaldab taimede ümber mugavamalt toimetada.
  • Valgenda viljapuude tüvesid. Noorte viljapuude koor kipub kevadiste sulamiste-külmumiste ja intensiivselt sooja päikesepaiste tõttu lõhenema. Seda olukorda saab vältida, kui tüved võõbata üle spetsiaalse tüvevalgendiga. Mis veelgi parem - see hoiab eemal ka koore kallal maiustama kippuvad närilised.
  • Jätka lindude toitmist. Olenemata õhutemperatuurist või soojast ilmast, tuleb juba kord alustatud lindude toitmist jätkata. Aialinnud on harjunud kindlast kohast toitu leidma ja enne kui kevad täieulatuslikult saabunud on, ei pruugi nad uusi toiduallikaid piisavalt kiiresti leida.
  • Ajata sibullilli ja värskeid oksi. Kauneid kevadet kuulutavaid õisi saab väga lihtsalt sibullilli ajatades. Samuti saab juba tuppa tuua näiteks paju või kaseoksi, mis samuti juba varakult koju kevadeootuse rõõmu toovad.
  • Uuri külvitabeleid. Varsti on juba aeg maha panna mõningaid suvelilli ja ka näiteks paprika või kibepipra seemneid. Hea on, kui jaotad seemnepakid eraldi märgistatud lahtritesse, millel on kirjas, millal on just neile sobiv parim külviaeg.
Veelgi rohkem soovitusi, mida veebruaris teha, leiab SIIT.