Mida teha mädanema kippuvate õuntega

 (10)
Õunamarmelaad säilib kaua.

Shutterstock

Ka pärast puult võtmist jätkavad õunad hingamist ning neis toimuvad biokeemilised muutused. Mida soojemas keskkonnas õunu hoitakse, seda kiiremini nad valmivad ja riknevad. Ülevalminud viljad muutuvad jahuseks või puderjaks ning kaotavad hea maitse.

Väga küpsed õunad kuivatamiseks ei sobi, küll võib neist aga saada hapumate marjade, tsitrusviljade või mahla lisamisel mõnus maiuspala.

- 1 kg õunu

- 800 g porgandeid

- 1 kl ebaküdooniamahla

- 800 g suhkrut

Hautage puhastatud ja tükeldatud õunad ebaküdooniamahlas pehmeks ning hõõruge püreeks. Puhastatud porgandilõigud keetke eraldi, püreestage ja segage juba valmis õunapüree hulka. Lisage suhkur ning keetke pidevalt segades.

Kuna marmelaad kipub põhja kõrbema, peate seda tasasel tulel keetes olema eriti hoolikas. Sellepärast kasutage madalat nõu ja segage kogu aeg puulusikaga mööda keedunõu põhja.



Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare