"Jõulukuused saab liigitada puidujäätmete alla ja nende vastuvõtt on tasuta, tingimusel, et need on puhastatud ehetest ja plastiklintidest," ütles AS Veolia Keskkonnateenuste esindaja Gert Neiland.

Prügilas purustatakse kuused hakkepuiduks, mida saab kasutada kütmiseks või kompostiks.

Pärnumaal tegutseva OÜ Paikre prügila keskkonnaspetsialist Ott Sutt ütles, et kindlasti ei tohiks kuuske ei tervelt ega tükeldatult panna olmejäätmete sekka, sest nii satub see prügimäele, mitte taaskasutusse.

Aiapidajad võivad kuuseokkad- ja oksad panna komposti. Ka tüvele leiab aias kindlasti kasutust. Lühemateks juppideks saetud tüvest saab näiteks valmistada vahva putukahotelli.
Näide putukahotellist

Ja veel üks soovitus esivanemate ajast - vanast jõulukuusest saab teha etnograafilise köögiriista männa, millega esivanemad lõid vahtu nii koortkui mune. Mända on kasutatud ka koore võiks kloppimisel.

Köögiriista valmistamiseks lõigata kuuse tüvi paraja jämedusega kohalt umbes 50 cm pikkuseks nii, et alumisse jämedamasse otsa jääks okstest nn pöörise ehk männa koht. Oksad lõigata omakorda 5-7cm tüügasteni, neist moodustub nn vispli osa. Vispli varre kohalt aga eemaldada kõik oksad. Männalt koorida koor, lihvida liivapaberiga, töödelda leeklambiga ja etnograafiline köögiriist on valmis. Kas seda ka praktiliselt köögis kasutada, on iseasi, aga vahva ja omanäolise kaunistuse kööki saab igaljuhul.