Vastab Astrid Lepik:

Troopilisest Kesk- ja Lõuna-Ameerikast pärit flamingolill kasvab võrdlemisi hästi, kui taime kasvukoht on talle sobiv ja tema eest vajalikul määral hoolitseda. 

Flamingolill eelistab valget kuni poolvarjulist kasvukohta ent ei taha kõrvetavat päikest ega asetamist toa pimedamasse nurka. Tavaline toatemperatuur vahemikus +18º...+24º C on flamingolillele piisav, ent suured temperatuurikõikumised ja tõmbetuul taimele ei meeldi. Kuigi flamingolill armastab sooja, ei sobi talle asukohad küttekehade vahetus läheduses, seal on temperatuur kõikuv või liiga kõrge ning õhk kuiv.

Kuigi taimele meeldib niiskus, tuleks kastes vältida mullapalli läbivettimist. Kasta pehme toaleige veega. Väetada vaid aktiivsel kasvuperioodil tavalisest poole lahjema lahusega, talvel mitte väetada.
Ümberistutamist võtta ette paari aasta tagant mil taim on end potist välja kasvatanud. Istutusmuld peaks olema happeline, kore ja vett hästiläbilaskev, hästi sobib vähese kompostiga segatud orhideemuld. 

Lehtede kolletumisel võib olla mitu põhjust, enamasti on nad seotud keskkonnamuutustega nagu vähene valgus, kõrvetav päike, külm ja lubjarikas kastmisvesi, rohke kastmine, taime kuivale jäämine, toitainete puudus mullas, jahe tõmbetuul, tubade tuulutamiseks sagedasti avatav aken ning elamute kütteperioodi algus, mis muudab järsult kodude sisekliimat.

Hooldusvead (liigniiskus ja -jahedus, temperatuurikõikumised, ebasobiv kasvukoht) soodustavad ka haigustekitajate arengut mis omakorda võib avalduda lehtede kolletumises. Lehtede kolletumist võivad põhjustada ka kahjurid nagu punane kedriklest ja ripslased.