Hoidiste tegemisel tuleb järgida hügieeninõudeid palju piinlikuma täpsusega kui tavapärasel toiduvalmistamisel, kus seda siiski ka teha võiks.

Hoidiseid valmistades tuleb kõik saadused korralikult pesta. Tööpinnad ja käed puhastada ning purgid ja nende kaaned nõudepesuvahendi ja sooja voolava veega pesta. Kusjuures purgid tuleb uuesti pesta ka siis kui need on uhiuuena poest ostetud või puhtana kappi seisma pandud. Kes on mures nõudepesuvahendi võimalike jääkide pärast, võib purke pesta ka söögisoodaga - puhtaks saab peaaegu sama edukalt.

Selleks, et vältida igasuguseid soovimatuid mikroobe moositaaral, oleks hea purgid ja kaaned ka mõnda aega ahjus madalal kuumusel kuumutada. Kuumus võiks olla pisut vähem kui 100 kraadi ja piisav aeg on juba kuni 5 minutit. Ettevaatust - ahjusoojad purgid on kergelt purunev ja halvasti käsitletav ohtlik klaas!

Kui purkide kuumutamine tundub liiga tülikas on ka alternatiiv neid puhastada kange alkoholiga. Kõige paremini sobib tavaline valge viin - mida kangem, seda parem. Viinaga niisutatud vatitupsuga tuleks hoolikalt puhastada ka purgikaaned ja keermekohad.

Järgmised põhjused moosi riknemisel on vähene keetmine ja vähene suhkrusisaldus. Tõsi on, et mida vähem moosi kuumutada, seda rohkem säilib keedises kasulikku, kuid pooltoores moos läheb kiirelt riknema. Suur suhkrusisaldus ei ole ka liialt tervislik, samas aitab suhkur moosi säilitada. Alternatiiviks võiks olla spetsiaalse moosisuhkru kasutamine - siis võib purkipandavat vähem keeta ja ka suhkrut kulub praktiliselt kordades vähem ning pole ohtu, et moos ka toatemperatuuril rikneks.

Hoidiseid oleks suurepärane hoida jahedas, pimedas ja madala õhuniiskusega ühtlase temperatuuriga kohas. Pidev hoiutingimuste kõikumine võib ka põhjustada riknemist.