Tõenäoliselt on siin tegu pirnipuu-pahklesta kahjustusega.

Need silmale nähtamatud paharetid on väga väikesed – vaid 0,1–0,2 millimeetri suurused. Neid kahjureid on ise ning ilma mikroskoobi abita väga keeruline tuvastada. Pirnipuu-pahklesta kahjustus seisneb selles, et kahjur imeb taimemahla otse viimase lehekoes ning seetõttu lehed deformeeruvad ja hävivad.

Kahjurid on üsna kavala eluviisiga – nimelt talvituvad nad pungade soomuste vahel. Ühes pungas võib olla koguni mitu tuhat väikest märkamatut elanikku. Kevadel, juba enne pungade puhkemist, leiavad pahklestad tee lehealgmete kudedesse, kus nad siis rõõmsasti edasi toimetavad ning kahjustusi põhjustama hakkavad.

Aastas võib sellel kahjuril meie tingimustes olla kaks-kolm põlvkonda.

Enne pungade täielikku puhkemist tuleks neid jälgida – kui need on muutunud kirjuks, tuleb taimi pritsida, et pahklesta hävitada. Selleks on sobiv vahend putukamürk Karate Zeon, millest tuleb valmistada lahus, kasutades 6–8 milliliitrit preparaati 10 liitri vee kohta.

Ühest korrast pritsimisest ei pruugi kahjuks piisata, seepärast tuleks sama toimingut korrata ka kohe pärast pirnipuude õitsemist.