Roose tuleb esmalt katta kuiva mullaga, seda tehakse siis, kui esimesed karastavad öökülmad (-2…-3 kraadised) on möödas. Muldamine aitab vältida koorelõhede teket okste alumises osas, kus asuvad pungad, millest järgmisel aastal arenevad õisikandvad oksad.

Mullatud taimed võivad õitseda seni, kuni õhutemperatuur langeb ööpäevaringselt kolme-neljakraadisesse miinusesse ja maa külmub kergelt. Siis võib roosid lõigata katmise hõlbustamiseks tagasi (v.a. vään- ja pargiroosid), eemaldada peenralt taimejäänused, vajadusel lisada juurde kuiva mulda või katta soojuskattega (lehed, turvas, oksad, pakasekaitsekangas, veekindel kate). Soojas koduaias, kus ei ole vaja hoolikat katmist või kus seda saab vajadusel teha kiiresti, ei ole tagasilõikamine oluline. Taimedelt tuleb eemaldada aga kindlasti kõik lehed, äraõitsenud õied ja avanemata õienupud ning muud taimejäänused.

Sel sügisel tuleb veel oodata, kuni saabuvad öised ja päevased külmakraadid, mis maa kergelt läbi külmetavad, sest mere lähedal püsib kasvukoht kauem soojana.

Loe teisi küsimusi ja vastuseid rooside kohta Aialehe foorumist.