Taimede katmiseks on hetkel veel vara. Kahjuks ei ole võimalik anda üheseid juhiseid ja kindlat kuupäeva, millal seda teha. Jälgida tuleb ilmastikku. Sooja ja vihmase sügisega liiga vara talvekatete paigaldamine teeb taimedele pigem kahju kui kasu.

Õige hetk on siis, kui külmakraadid on püsivad ja on juba kusagile kümne miinuskraadi juurde langenud. Siis tuleks katta ka kõik külmakartlikud taimed. Mõned miinuskraadid kannatavad nad alati välja ja pideva sula ja külmetamisega taime kattes võib ta niiskes ja soojas saada kahjustatud. Selline keskkond on ideaalne mädanike ja hallitushaiguste levikuks.

Taimi kaetakse mullates nende juurepealne osa kuni paarikümne sentimeetri ulatuses üles kuiva turbaga. Kasutada võib tavalist turvast, kuid väga head on ka spetsiaalsed katmisturbad, mis ei võta niiskust ligi. Mullatud taimedele asetatakse mõned kuuseoksad, viimaste eesmärk ei ole taimi külma eest kaitsta, vaid tekitada nende peale soe ja mugav lumetekk.

Kuuseokste asemel võib kasutada ka pakasekangast, mis lumetekki edukalt asendab. Kindlasti ei tohiks taimi talveks katta tavalise kattelooriga, sellest pole piisavalt abi ja kevadel see koondab liialt päikest põhjustades päikesepõletust või taime enneaegset talveunest ärkamist.