Et kõik ladusamalt kulgeks, võiks tubasel aednikul olla nii mõnigi kasulik abivahend.

* Kann – tavaliselt kasutatakse kastmiseks laia tilaga plastkannu. Et kastmine oleks hõlpus ja pääseks hästi ligi ka amplis ning aknalaua tagumistes soppides olevatele taimedele, on praktiline omada ka pika tilaga kannu. Väetislahusega kastmisvee segamise teeb lihtsaks, kui on teada ka kannu mahumõõt liitrites.

* Mõõtekopsik või nõu – kuigi enamikul vedelväetistel on mõõtenõu pakendiga kaasas, et tee sugugi paha, kui on olemas vaid väetiste tarbeks kasutatav mõõtenõu.

* Klaasist või muust vastupidavast materjalist pulk muudab väetiselahuste segamise kastmisvee lihtsaks ja mugavaks. Naispere saab siin ära kasutada oma vanad vardad.

* Veepihusti – taimede piserdamine veepihustiga on lihtne ja kiire. Peenelt pihustuv vesi uhab ära lehepinnale kogunevat tolmu, niisutab ja vähendab kahjurite rünnakuid.

* Pintslid – on kasulikud abivahendid, et puhastada tolmust kaktuseid või muid taimi, keda on raske muul moel puhastada.

* Noad ja käärid – paljudel taimedel saab lehti, õisikuvarsi ja noori võrseid eemaldada näppudega. Kui aga on tegu kiulise, puitunud või asteldega taimega, on see töö lihtsam ja ohutum ära teha kasutades teravat nuga või kääre.

* Luup – esmapilgul tundub, et luubiga pole toataimede juures küll midagi peale hakata. Aga just haiguste ja kahjurputukate kindlakstegemisel on suurendavast luubist palju abi.

* Termomeeter – tihtilugu erineb talvel aknalaua temperatuur oluliselt temperatuurist, mis toas on. Veendumaks, kas mõnele eksootilisele iludusele pole talvisel ajal aknalaua temperatuur liialt madal, tasuks sealsed kraadid termomeetriga kindlaks teha.

* Pliiats, marker ja nimesildid – sordi- ja/või liigirohkuse korral on segaduste vältimiseks hea, kui taimed on pottides kenasti sildistatud ning miks mitte ka vihikusse või arvutisse üles tähendatud.

* Istutuspulk – lillepotti istutusaugu tegemine on istutuspulga abil palju meeldivam ja hõlpsam kui sõrmedega.

* Sidumisvahendid – nii mõnigi taim vajab õigeaegset toestamist või sidumist. Selleks tarbeks on olemas erinevaid taimede sidumisvahendeid – nöörid, pehmendusega traadid, klambrid jms.

* Madal plastkauss või kast – on abiks näiteks mulla segamisel ja istutamisel. Mulla jms tõstmiseks on abiks ka väike kühvlike.

* Kindad – käte hoidmiseks (eriti kui tegeleda kaktustega või on probleem allergiatega) võika ka tubane aednik kasutada kindaid. Kuna kaubanduses on kindavalik lai, leiab kindlasti igaüks omale meelepärase.