Aeg-ajalt kuuleb ta inimesi arutamas, kas tänavu tuua jõuluks tuppa nulg, kuusk või peaks hoopis soetama tehiskuuse – nii on kõige vähem vaeva ning hiljem pole tarvis ka okkaid koristada. Ja millised südamekujulised ehted osta?

Aga alati ei ole võimalusi, et igaks jõuluks uued trendiehted majja tuua. Enamik peresid kraamib jõulu eel kapi otsast suure karbi välja, puhub tolmu maha ning avab maagilise kasti, kus sees jõuluime, mida põlvest põlve edasi antud. Jõuluehete hulgas on ka tõeliselt vanu ehteid, mida hellalt hoitakse. Kui on teada, et pere nooremad plaanivad suuremat pidu pidada, siis juba varakult võetakse need kõige vanemad ehted puult ja pannakse peoõhtuks igaks juhuks varjule, et ka järgmisel aastal oleks, mida imetleda.

Asja teeb Pille arvates veel põnevamaks see, et kasti avades on vahel tunne, nagu mõni ehe oleks justkui uus, mida varasemast üldse ei mäleta, nagu poleks seda seal varem olnudki. Samas reedab tema pisut kulunud välimus, et tegu peaks olema päris vana kaaslasega.

Kui kõigele olemasolevale heale veel midagi juurde meisterdada, ongi igal aastal justkui kõik jälle uus ja põnev. Seekord võiks kasutada näiteks südamemotiivi. On ju südamekujulised piparkoogivormid ühed kõige lemmikumad, miks mitte siis seda motiivi kasutada ka ruumide kaunistamisel ja kingituste pakkimisel.

Ka looduslikest vahenditest punutud lauaseade võib olla südamekujuline, isegi kui see esmakordsel tegemisel pisut loperguseks jääb. Oluline on, et saab perega koos metsas materjali kogumas käia, et hiljem sellest üks kena seade moodustada, mille juures ühiselt küünlavalgust nautida.