Ta on suur rändaja, järgmisel aastal võib selle kauni lille leida väga ootamatust kohast.

Verev sõrmkübar tavatses meie aias kasvada kahe õunapuu all, kuid oot-oot, enam teda kohanud ei olegi.

Vereva sõrmkübara puhul arvestage asjaoluga, et ta on mürgine lill, seega hoiduge temast väikeste laste olemasolul.

Aias õitsevad metssalveid, samuti pehme kortsleht.

Pehme kortsleht levib jõudsalt seemnete abil. Soovi korral lõigake ära õitsenud õisikud, et taim ei saaks aias omavoliliselt ringi liikuda, täites kõik vabad augud kivide ja taimede vahel.

Kui teile aga see taim meeldib, siis laske tal aias rännata. Las ta vallutab suuremad alad, saate teda ju ka hiljem välja rohida.

Nukker murtudsüda

Imetlen kasvuhoone kõrval kasvava kauni murtudsüdame õisi. Imekena soolotaim!

Taim kasvab päikesepaistel ja paistab end seal hästi tundvat. Arvestage, et murtudsüda vajab kasvamiseks huumusrikast vett läbilaskvat mulda.

Eelmisel aastal kingituseks saadud rodgersia leidis koha suurte hõredate puude all veesilma lähedal. Uueks elukohaks sai aed Paldiski kruusasel mullal. Ümberistutamisest kosus väga hästi.

Huvitav fakt on see, et oma perekonnanime on rodgersia pärinud Ameerika laevastiku admiralilt John Rodgers´ilt, kelle juhtimisel toimus ekspeditsioon Hiinasse, kus leiti hiina rodgersia.

Rodgersia sobib hästi veesilma äärde ja nõlvadele lehtdekoratiivse taimena. Ta eelistab poolvarjulist kasvukohta. Taim vajab viljakat parasniisket kasvukohta, vältida tuleb lauspäikest.

Õitsemise ajal lisavad taimele kõrgust valged õisikud ning tema kõrval tunduvad teised taimed tillukesed, üks kribu-krabu.
Murtudsüda