Kipslill on roosipeenarde klassika - tema kenad valged või õrnalt roosakad õied mõjuvad rooside kõrval ideaalse taustana, mis aitab roosiõite värvi esile tuua. Kipslille on saadaval kahesugust - nii püsikuna kui ka hooajataimest suvelillena ning kasutada võib mõlemat. Kipslilli võib pikkida roosipeenra sisse, nurkadesse või kasutada ääristusena.

Metssalvei lisab oma tugevate püstiste õisikutega roosipeenrale konkreetsust. Kõnealune taim on väga tänuväärne püsik, mis kasvab rõõmsalt praktiliselt igasugustes tingimusetes ja elab alati talve üle. Hea nipp seda taime kasvatades on õitsenud õisikute tugev tagasilõikus: sellisel juhul jõuab taim suve jooksul vahel isegi kolm korda õitseda.

Kõrrelised, eriti kõrgemad sordid, õõtsuvad tuule käes kenasti ja sobivad roosidele taustaks. Neid võib pikkida erinevate roosisortide vahele nende eraldamiseks, et roositaimed paremini mõjule pääseks. Kõrreliste kasutamisel tuleks tähele panna, et mõningad liigid on puhmikulise kasvuga ja teised jälle invasiivselt laiutavad. Eelistada võiks puhmikulise kasvuga liike, vastasel juhul tuleb neid pidevalt peenrast välja rohides piirama hakata.

Okaspuud sobivad roosidega, kuna neil on ilus ja ühtlane värv, mis taustsüsteemis jällegi toetab rooside õievärvi. Moodsates kujundatud peenardes võib tihti näha roositaimi sügavavärviliste, tihedate okaspuude ette paigutatuna.