Sõnn (viljakas, niiske maamärk) Igasuguste kultuuride mahapanek: kartul ja kapsas, salat, mugulsibul, oad ja lehtköögivili. Taimed kasvavad vastupidavad, viljad säilivad hästi.

Kaksikud (viljatu, kuiv õhumärk) Rohimine, kahjurite tõrje, kultiveerimine. Enamiku taimede istutamiseks ja ümberistutamiseks see aeg ei sobi, v.a maasikas ja roosid.

Vähk (väga viljakas, niiske veemärk) Kõige viljakam märk, sobib ideaalselt kõikideks istutus- ja ümberistutustöödeks, pookimiseks, kastmiseks, lisaväetamiseks. Eriti soodus tomatile, viljapuudele, marjapõõsastele ja kõrvitsalistele. Aga sel ajal korjatud saak ei säili kaua.

Lõvi (viljatu, kuiv tulemärk) Kõige viljatum märk. Sobib umbrohutõrjeks, kultiveerimiseks. Istutada võib ainult puid ja hekki. Sobib puuviljade koristamiseks.

Neitsi (viljatu, niiske maamärk) Kultiveerimine, rohimine, kahjurite hävitamine. Ei tasu istutada söödavat. Sobib dekoratiivtaimede ning tulpide, nartsisside ja gladioolide istutamiseks, ka siguri ja ravimtaimede muldapanekuks.

Kaalud (viljakas, niiske õhumärk) Sobib enamiku taimede istutamiseks. Lilled, mis nüüd istutatakse, kasvavad eriti lõhnavad ja ilusad.

Skorpion (väga viljakas, niiske veemärk) Lähedal Vähi mõjule, sobib ravimtaimede ja okastega taimede istutamiseks. Ei soovitata üles võtta juurvilju (eriti säilitamiseks). Aeg on sobiv niisutamiseks ja ümberlõikamiseks (kuu 3. veerandis).

Ambur (viljatu, kuiv tulemärk) Sobib kultiveerimiseks, rohimiseks, puu- ja juurvilja koristamiseks, seemnete kogumiseks. Võib külvata-istutada kiiresti kasvavaid taimi, nagu sibulat, pipart, söödaheina.

Kaljukits (viljakas, üsna kuiv maamärk) Lähedal Sõnnile, eriti sobiv panna maha kartulit ja istutada või külvata juurvilju, ka mugultaimi ja uba. Taimed kasvavad vastupidavad ja märksa külmakindlamad. Sobib hästi puude ja hekkide istutamiseks.

Veevalaja (viljatu, kuiv õhumärk) Sobib rohimiseks, umbrohutõrjeks, kultiveerimiseks (eriti käib lehtköögivilja ja juurviljade kohta). Istutada-ümberistutada ja pookida ei maksa. Kuid on üks erand: sibulat võib maha panna.

Kalad (väga viljakas, niiske veemärk) Sarnaneb Vähiga, samad soovitused. Eriti hea kurgi ja kõrvitsa istutamiseks. Aga nende taimede viljad, mis nüüd on istutatud, ei säili kaua aega.