Madalakasvuline põõsastomat, mida saab kasvatada ka kiletunnelis ja isegi avamaal tuule eest kaitstud soojas nurgas. Madal puhmik sobib hästi ka potti või tünni. Lapikümarad lihakad viljad on keskmise suurusega (140–160 g). Prantsuse sort.

Hilisepoolne: ‘Pedro’ F1

Saagikas indeterminantne (piiramatu kasvuga ehk kõrge) sort. Ilusad ümarad tumepunased viljad on keskmise suurusega (120–135 g). Viljaliha kerge, siidine, hõrk. Tšehhi sort.

Kaks hiiglast: ‘Oxheart’ ja ‘Fatima’ F1

Lihatomat ‘Oxheart’ (‘Härjasüda’) on olnud ammustest aegadest paljude lemmik. Südamekujuline roosa vili on väga suur, 200–600 g. Lihakas sisu sisaldab vähe seemneid, seda on hea viilutada ja võileivale panna. Indeterminantne, keskvarajane. Aretatud Itaalias.

‘Fatima’ on populaarse koduaiasordi ‘Big Beef’ täiustatud analoog. Ümarlapikud viljad kaaluvad 200–400 g. Magusa ja hapu suhe on maitses väga heas tasakaalus. Indeterminantne, keskvarajane. Kasvatab suuri tomateid kogu saagiaja jooksul. Hollandi sort.

Põnev kuju: ‘Corazon’ F1

Suur (200 g) ümar pirnikujuline vili on justkui tagurpidi ‘Härjasüda’. Tumepunased lihakad tomatid on pehme koorega, seemnekambreid vähe. Suurepärase maitsega: ühe kasvataja sõnul on mahe ja magus nagu mandariin. Indeterminantne, keskvalmiv. Prantsuse sort.

Täiuslik: ‘Matina’

Paljude meelest ideaalne tomat nii välimuselt kui maitselt. Keskmise suurusega ümmargused viljad on väga ühtlase kuju ja suurusega. Sobib maheviljelusse, sest seeme on ökoloogiliselt kasvatatud. N-ö kartulilehine sort. Võib kasvatada kilemajas. Indeterminantne, varajane. Aretatud Saksamaal.

Kommi asemel: kirsstomat ‘Pokusa’

Pisikesed punased viljad on nii magusad ja mõnusad suhu pista, et suvel võib kommid ära unustada. Nendega maiustamine sobib hästi ka neile, kes tahaksid suitsetamist maha jätta. Indeterminantne, keskvalmiv.

Maaletoojad: Aiamaailm Baltik, Selteret