Igas aiaga majapidamises võiks olla korralik aiahark mulla kobestamiseks ning labidas tõsisemateks kaevetöödeks. Kuigi enamikel aednikel on kuuris labidas eelkõige istutusaukude kaevamiseks ning peenramaa rajamiseks, tasub aiatööriistade hulka lisada ka hargi, sest hargiga saavad istikud õhulisema kasvukeskkonna.

Labidas

Labidavaliku määrab kaevatav pinnas. Kõvema, kivise ja savise pinnase kaevamiseks sobib paremini terava otsaga, liivast ja pehmemast mullast pinnase kaevamiseks kumera otsaga labidas.

Reha

Aedniku tööriistakollektsioonis on asendamatud ka nii metallist kui plastmaterjalist rehad, mis on abimeheks nii lehtede kui okste koristamisel ning muru külvamisel.

Oksakäärid

Kindlasti tasub soetada korralikud oksakäärid vähemalt kahes erinevas suuruses. Väiksemad oksakäärid on mõeldud eelkõige peenemate okste ja värskete võrsete lõikamiseks, jämedamate okste jaoks tasub valida juba spetsiaalselt suurte okste lõikamiseks mõeldud oksakäärid või oksasaag.

Muud abivahendid

Aiamaade omanikel peaksid kindlasti kuuris olema erinevad istutustarvikud ja -tööriistad. Istutustarvikutest on asendamatu abiline istutuskühvel, samuti on väga vajalikud kõblas ning käsireha. Umbrohuga võitlemiseks võiks kasutada umbrohunapsikuid. Teleskoopvarrega umbrohunapsikutega on võilillede ning muu umbrohuga võitlemine lihtne ja tõhus.