Kui tavainimese jaoks algab kevad esimeste varakevadiste õitsejate tulekuga, siis aiandi töötajatele saabus kevadine aeg tavapäraselt juba jaanuari lõpus ja veebruari alguses - suvelillede taimekesed on jõudnud praeguseks juba parajalt kasvada.

Mõned näpunäited:

Juhul kui taimed kipuvad välja venima, sõlmevahed on pikad ja taimed heledad, on esmajoones vaja reguleerida soojust või valgust, need tingimused peavad olema tasakaalus. Liiga soojas ja vähese valgusega keskkonnas venivad taimed välja. Tavaliselt on just puudus valgusest, sest see, mis on inimesele piisav, ei ole taimele küllaldane.

Taimi mõjutab ka liigne lämmastikuga väetamine. Kuigi lämmastik aitab kaasa võrsete ja lehtede kasvule, siis üleväetamise korral võivad varred kergesti murduda ning juured arenevad vähe.

Üles kerkivate taimedega tuleb kindlasti tegeleda. Kui istutusnõus on ruumi, siis võib taime kergelt kinni vajutada ja lisada juurde substraati kuni juurekaelani ning korralikult kasta, et muld läheks kerkimisest põhjustatud tühimikeni.

Liiga soojas ja vähese valgusega keskkonnas venivad taimed välja.

Kui ruumi ei ole, siis võiks suuremad taimed ümber istutada.

Avamaal kasvavate taimedele lisada külmakergituste puhul substraati, aga kastmisega oodata ajani, mil maa on lõpuni sulanud.

Enamikku taimi võib kärpida, seda on lausa soovitav teha. Kanepi Aiandis teostatakse kärpimist umbes 70-80 % taimede puhul ja paljudel kaks-kolm korda. Kärpimine suunab taimi harunema ja lisavõrseid kasvatama. Taimed muutuvad käharamaks ja tihedamaks. Samas vajab tihedam taimestik rohkem valgust.

Meeles tuleb pidada, et kärpimine lükkab esimest õitsemist edasi umbes kahe nädala võrra. Hiljem on õite mass aga kordades suurem.