Mõned nipid, kuidas hoiustada tomateid pappkastis

Shutterstock

Aiapidajad sätivad roosad ja rohelised tomatid hoiukohta. Kõigist neist ei pruugi saada punased hiiglased, aga proovida tasub.

Rohelised tomatid tuleks kasvuhoonest enne öökülmi ära korjata ja panna järelvalmima. Selleks on vaja pappkasti, suurt kilekotti, veidi õunu ja järelvalmimiseks sobivaid tomateid.

Õunade vajalikkus seisneb nende võimes eraldada gaasi nimega etüleen ehk eteen, viimane aga aitab tomateil küpseda.

Toimige tomatitega järgmiselt:
  • Laduge sobiva pappkasi põhja kiht õunu, mille peale järelküpsemiseks mõeldud rohelised tomatid. Viimaseks kihiks jätke õrnalt roosakad tomatid. 

  • Asetage kihtide vahele paberit või vana ajalehte. 

  • Pange kast suurde õhukindlalt suletavasse kotti. Nii jääb küpsemisele kaasa aitav etüleen kotti pidama. Kilekott aitab säilitada ka optimaalset niiskust, mis oleks umbes 80-90%.

  • Kontrollige tomateid aeg-ajalt ja eemaldage riknema kippuvad tomatid. Tomatite järelvalmimise temperatuur ei tohi langeda alla +10°C ega tõusta üle +25°C, sobivaim temperatuur võiks jääda vahemikku +15...+20°C.

Selliselt pakitud tomateid ei pea enam kuskile pimedasse panema. Nad järelküpsevad ja säilivad pea novembrini, harvemini isegi detsembrini.

Shuttertock
Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare