Õunade vajalikkus seisneb nende võimes eraldada gaasi nimega etüleen ehk eteen, viimane aga aitab tomateil küpseda.

Toimige tomatitega järgmiselt:
  • Laduge sobiva pappkasi põhja kiht õunu, mille peale järelküpsemiseks mõeldud rohelised tomatid. Viimaseks kihiks jätke õrnalt roosakad tomatid. 

  • Asetage kihtide vahele paberit või vana ajalehte. 

  • Pange kast suurde õhukindlalt suletavasse kotti. Nii jääb küpsemisele kaasa aitav etüleen kotti pidama. Kilekott aitab säilitada ka optimaalset niiskust, mis oleks umbes 80-90%.

  • Kontrollige tomateid aeg-ajalt ja eemaldage riknema kippuvad tomatid. Tomatite järelvalmimise temperatuur ei tohi langeda alla +10°C ega tõusta üle +25°C, sobivaim temperatuur võiks jääda vahemikku +15...+20°C.

Selliselt pakitud tomateid ei pea enam kuskile pimedasse panema. Nad järelküpsevad ja säilivad pea novembrini, harvemini isegi detsembrini.