* Üks võimalus on lume teisaldamaine aias aladele, kus seda on vähem. Nii jaotub lumi aias ühtlasemalt, lumekuhjad pole enam nii massiivsed ja lumesulamine seetõttu ka veidi kiirem. Ent lume teisaldamine on üsna töömahukas ja füüsiliselt raske.

* Puisteainetega saab samuti aidata kaasa lume kiiremale sulamisele – tumenenud lumepind neelab paremini päikesekiiri ja seetõttu sulab lumi kiiremini. Puisteainetena võib kasutada nii puutuhka kui liiva, aga ka kuiva turvast või mulda.

Puutuhka võib puistata näiteks marjapõõsaile ja nende ümbrusse. Lumele langenud puutuhk on tume ja meelitab päikesekiired ligi ja sedasi on lume sulamine kiirem. Lisaks lume sulatamisele on puutuhast kasu ka marjapõõaste haiguste (nt jahukaste) tõrjel. Õrna puutuha-, turba- või mullakihiga võib lund aidata sulatada näiteks kasvuhooneist ja lavadest.

* Lume sulamisele aitab kaasa ka lumekoorikusse, hangedesse ja hunnikutesse aukude või lõhede tegemine. Selleks võib kasutada nii mõne aiatööriista vart kui ka raudreha ja lumelabidat. Auke ja lõhesid tasuks teha tihedalt, umbes 30cm vahedega.

* Kõnniteedel võib lund-jääd sulatada ka keemiliste vahenditega või soola-liivaseguga, kuid kindlasti mitte lillepeenarde, hekkide ja muruplatside lähedusest. Nii võib kevadel tabada ebameeldiv üllatus - koos lumega on läinud ka osa lilledest, hekist ja murust.