Teekraamile lisa leiab muidugi poelettidelt, aga mõningast teematerjali saab ka talvisel ajal aiast korjata. Näiteks sobivad selleks mitmesugused viljapuude ja marjapõõsaste peened oksad, nagu mustsõstra- ja kirsioksad ning vaarikavarred. Tee valmistamiseks oksi korjates tuleks jälgida, et nad oleksid peened, noored ja terved. Kindlasti tuleb vältida kohti, mis on saastatud või kus on kasutatud taimekaitsevahendeid.

Okstest tee valmistamine võtab natuke rohkem aega kui kuivatatud taimedest. Magusaks tegemiseks võib kasutada nii mett kui suhkrut, kes soovib, võib tee sisse lisada ka viilukese sidrunit või sügavkülmutatud ebaküdooniaid. 

* Vaarikavartest tee omab meeldivat aroomi ja kaunist punakat värvust. Tee valmistamiseks võetakse 2 spl ürdi kohta 1,5 kl keeva vett ja lastakse 15-30 minutit soojas (eriti hästi sobib selleks puupliit) tõmmata. Vaarikavarretee aitab ka kehvveresuse, kinnise köha ja väsimuse korral ning vähendab valusid (reuma, peavalu, kõhuvalu).

* Kirsiokstest tee on samuti maitsev. Lisaks on temast tõhusat abi külmetushaiguste korral. Ka aitab kirsiokstest tõmmis korrastada sooletegevust.

* Mustsõstra
okstest tee on aromaatne ja mõnusa meeldiva maitsega. Lisaks sobib mustsõstra okstest tee külmetushaiguste korral ning vähendab peavalusid.