Aastasadu Hiinas ja Jaapanis kasutusel olnud viielehine eluväät, tuntud ka kui jiaogulan, tugevdab organismi ja pikendab eluiga sedavõrd, et ühes orus Hiinas, kus see igapäevaselt teena söögi juurde kuulub, elab suur osa inimesi enam kui sada aastat vanaks.

Kõik ženžennile omistatud positiivsed võimed on olemas ka viielehisel eluväädil. Migreeni ja närvivalude korral tasub samuti sellest taimest abi otsida. Vereringele, immuun– ja närvisüsteemile on viielehisel eluväädil hea toime.

1980ndatel läbi viidud uurimisprogrammi tulemusena avastati ka taime võimalikud vähivastased omadused. 1991. a Pekingis toimunud rahvusvahelisel meditsiinikonverentsil tunnustati viielehist eluvääti kui kümne kõige toniseerivama taime hulka kuuluvat.

Viielehine eluväät:

* parandab vereringet
* stimuleerib maksa tööd
* tugevdab immuun- ja närvisüsteemi
* alandab veresuhkru ja halva kolesterooli taset
* reguleerib rasvade ainevahetust
* alandab vererõhku
* pärsib vähirakkude arengut

Kõige lihtsam on taime kasutada teena. Selleks pannakse tavapärasest teest kaks korda suurem kogus taime kannu ja valatakse peale vastkeenud vesi. Lastakse tõmmata 10 minutit. Juuakse tassitäis korra päevas.

NB! Eluvääditeed soovitatakse vältida raseduse ja rinnaga toitmise ajal ning mitte anda väikelastele. Samuti tuleks olla ettevaatlik südamehaiguste korral. Tõsisemate ja krooniliste probleemide korral tuleks enne tee tarbimist konsulteerida raviarstiga.