Enamik inimesi vahetab muruniiduki õli kevadel enne esimest niitmist, kuid õigem on hooldada masin juba sügisel kohe pärast niitmishooaja lõppu. Suve jooksul on õli läbi töötatud ja tänu kütuse põlemisele happeliseks muutunud. Seismisel hakkab happeline mootoriõli tekitama mootoris roostet, kinni võivad jääda kolvirõngad jne.

Kõige tähtam on niiduki õlivahetus

Muruniidukis soovitatakse kasutada mootoriõli, mille näitajad peavad vastama kasutusjuhendis toodule. Õli vahetamiseks keerake ära mootori all olev kork ja laske õli välja spetsiaalsesse nõusse. Vana õli on ohtlik jääde, mida ei tohi valada loodusesse ega kanalisatsiooni. Seejärel kallake masinasse uus õli.

Kui muruniiduki õli ei vahetata ega jälgita, et õlivarda nivoo oleks normis, puruneb mootor üsna pea (jookseb kokku).

Enne käivitamist keerake süüteküünal maha ja puhastage küünlavahe. Juhul, kui küünal enam ei tööta, vahetage ka see välja. Samuti tuleb läbi pesta õhupuhasti element, mida võib teha näiteks tavalise nõudepesuvahendi ja sooja veega. Seejärel kuivatage osa ning pange tagasi. Kui õhupuhasti element on väga määrdunud, tuleb seegi välja vahetada.

Kui rääkida konkreetselt sügisesest hooldetööst, siis tuleb masin enne talveks hoiule panekut pesta veega, korpus aga korrosioonikaitsevahendiga sisse määrida. Hooldamiseks on vaja küünlalt eemaldada küünlajuhe. Vana õli tuleb vahetada uue õli vastu. Pärast õlivahetust pange masin korraks tööle, et õli määriks kogu mootorit. Õige õli hoolitseb talvel mootori eest.

Õlita ka aiakäärid ja oksatangid

Murutrimmeri või muu kahetaktilise mootori (õli-bensiini seguga töötav) konserveerimiseks talveks on soovitatav valada küünlaaugust sisse väike kogus kahetaktilist mootoriõli.

Samuti tasub katta kaitsevahendiga aiatööriistad (heki- ja murukäärid, oksatangid jne).

Peale aiatehnika on soovitatav ka aia- ja murukäärid, oksa lõiketangid jne juba sügisel sisse määrida, et kevadel oleksid tööriistad töökorras.