Lillekimpudes ja -seadetes kasutatakse hoopis ühte paljudest draakonipuudest – Kamerunist pärit Sanderi draakonipuud (Dracaena sanderiana), mille tüvejupikesed spetsiaalsetes tingimustes kasvatatuna on omandanud spiraalse kuju.

Kui enamus lillekimbust võib olla juba närtsinud, siis need spiraalsed varrejupid püsivad vaasis võrdlemisi kaua, isegi nii kaua, et võtavad vaasis juured alla. Kui nüüd vaasis regulaarselt vett vahetada, ning sinna vahel ka toitaineid puistata, võivad tüvejupikesed selliselt vastu pidada isegi 2-3 aastat. Hooletusse jäetuna lähevad tüvejupid kiirelt mädanema.

Taimele pole vaasitäies vees just parim viis eluspüsimiseks. Kui tahtmist ja viitsimist on ning lillekimp omab ka teatavat sentimentaalset väärtust (eriliseks tähtpäevaks või kallimalt saadud õnnebambusega lillekimp), siis võib juured alla võtnud tüvejupid mulda istutada.

Istutusmullaks sobib universaalne toalillemuld või spetsiaalne, draakonipuudele mõeldud istutussegu. Kasvutingimuste suhtes on Sanderi draakonipuu üsna leplik ning saab tubastes tingimustes, kus temperatuur püsib vahemikus +18º...+23º C, kenasti hakkama. Kasvukohaks valida küllaldaselt valge, kuid kõrvetava päikese eest kaitstud asukoht. Kastmisel vältida mullapallli läbivettimist.