- Vaadake hoolikalt üle mustasõstrapõõsad. Kui märkate seal suuri paisunud ja avanemata pungi, korjake need kokku ning põletage ära, sest pungades tegutseb ohtlik kahjur sõstra-pahklest.

- Kevadsuvel algab lehetäide rünnak kõigi aiataimede vastu. Nad tegutsevad sügiseni - seni, kuni on soe. Ilutaimi pritsige tõrjeks Actaraga, toiduks kasutatavatel kasutage leebemaid vahendeid: Neko tõrjevahendit, NeemAzali, Substrali looduslikku taimekaitsevahendit.

- Õitsemise lõpul riputage õunapuudele feromoonpüünised, et koduaeda mürgitamata vähendada õunakahjurite arvukust.

- Näpistage ära tulpide ja nartsisside kuivanud õied, õievars jätke aga alles.

- Pärast vihma või kastmist kobestage peenraid.

- Kui tuhkur enelas on lõpetanud õitsemise, lõigake kohe välja vanemaid oksi, et ta jõuaks suvel kasvatada järgmiseks aastaks uusi õiepungadega oksi.

- Rododendronil lõigake ära õitsenud õisikud, kuid olge ettevaatlik, et te ei vigastaks uusi pungi.

- Puhastage tiigid ja basseinid: tühjendage need veest, ammutage muda välja, nühkige kile ja kivid harjaga puhtaks, korrastage veetaimede anumad.

- Kui ilm on juba mõnusalt soe, võib viia osa toataimi õue suvitama. Värske õhk meeldib asaleale, tääkliiliale, palmidele, kaktustele. Õrnu troopikataimi välja viia aga ei tohi. Leidke oma toataimedele aias poolvarjuline ja tuulevaikne koht. Potid kaevake poolest saadik maasse, nende alla asetage kivid, et liigne vesi välja valguks.

- Kuival ajal kastke kõiki istutatud ja peenral seemnest tärganud taimi korralikult, muidu võivad nad halvimal juhul isegi janusse surra. Kastke õhtul hiljem või vara hommikul ning korraga rohkem ja harvemini kui tihti ja vähe.